Geld lenen

Wilt u geld lenen voor de aanschaf van een nieuwe auto, keuken of om op vakantie te gaan? Er bestaan verschillende mogelijkheden om geld te lenen. Banken zijn normaal gezien de aangewezen plaats voor het lenen van geld. Veel voorkomende vorm van geld lenen is het rood staan op een rekening, maar hiervoor wordt wel rente over berekend. Deze kan enorm zijn, meeste banken hanteren een rente tussen de 12 en 20 procent op jaarbasis. Helaas kiezen veel mensen ervoor om rood te staan, terwijl het afsluiten van een lening voordeliger is.Goedkoop geld lenen kan je tegenwoordiger steeds makkelijker. Met name door de opkomst van kredietbanken waar je geld kunt lenen via internet. In tegenstelling tot het rood staan bij de bank, wordt er bij een minilening of minikrediet niet gecontroleerd of je een betalingsachterstand hebt. Dit gaat vaak om kleine bedragen, ook als je een BKR registratie hebt kan je een minilening afsluiten. Het geld bedrag wordt snel op de rekening overgemaakt, soms al binnen 10 minuten. Belangrijk hierbij is dat je verstandig geld leent, want minileningen zijn vaak duur.

Snel Geld Lenen

Als u online geld wilt lenen, moet u vaak enkele gegevens verschaffen zoals:
– Uw bruto/netto maandinkomen
– Samenstelling gezin en gezins situtatie (gehuwd/samenwonend/alleenstaand)
– Bruto/netto maandinkomen partner (indien gehuwd)
– Overig inkomen
– Lasten (huur, hypotheek, aliminatie etc.)
BijĀ geld lenenĀ op internet is het verstandig om meerdere aanbieders te vergelijken, en aan de hand hiervan te beslissen welke geldverstrekker het beste bij u past. Let vooral op:
– verschillen in kosten bij eerdere of latere terugbetaling
– extra kosten als je niet binnen het termijn betaalt
– kosten voor aanvraag van de geldlening
– het bedrag dat je uiteindelijk ontvangt, sommige kredietverstrekkers tellen de kosten bij de geldlening, en andere aanbieders brengen de kosten in vermindering van het te lenen bedrag
Een andere mogelijkheid om geld te lenen zonder bkr toetsing is bij het pandhuis. Geld leningen worden verstrekt aan de hand van kostbaarheden als onderpand. Bijvoorbeeld een gouden ketting, merk hologes of laptop. Voordeel hiervan is dat u vaak al binnen 5 minuten contant geld mee krijgt, en er is geen BKR toetsing. Uw goederen worden veilig bewaard, en die kunt u elk moment weer ophalen. De lening die u ontvangt is gebaseerd op de waarde van uw goed, vaak is dit ongeveer de helft van de waarde van het goed. Daar boven op komt natuurlijk wel rente bij.Bij de IB-groep is het tevens mogelijk om voordelig geld te lenen zonder BKR toetsing. Hier moet dan wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Je moet jonger zijn dan 30 jaar en bezig zijn met een studie of recentelijk afgerond. Voordeel is dat ook als de aflossingstermijn begint, er geen melding wordt gedaan bij het BKR. Bovendien is het rentepercentage vaak erg laag.Kortom, er zijn vele mogelijkheden voor geld lenen. Helaas zijn niet alle aanbieders die geld uitlenen even betrouwbaar. Als u bij een bedrijf wilt lenen die nog niet zo bekend is, zoek dan naar referenties op internet.