Sparen

Hoe kun je snel 5.000 euro bij elkaar sparen? In dit artikel geven wij je enkele tips om dit snel voor elkaar te krijgen. Je hebt namelijk meerdere mogelijkheden om snel geld te sparen. Eerst bekijken wij twee voorbeelden en vervolgens geven wij enkele spaar tips.

250 euro per maand sparen

Als je de mogelijkheid hebt om 250 euro per maand te missen dan kun je dit geld elke maand opzij leggen. Als je 250 euro per maand spaart dan doe je er 20 maanden over om 5.000 bij elkaar te sparen. Na één jaar heb je al 3.000 euro op je rekening staan. Aan het eind van het tweede jaar ontvang je ook nog eens rente over dit geld. Stel dat de rente 3% is, dan ontvang je 90 euro aan rente na het tweede jaar.

500 euro per maand sparen

Indien je meer dan 250 euro per maand kunt missen, dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld 500 euro per maand te sparen. In 10 maanden heb je dan 5.000 euro bij elkaar gespaard. Dit is minder dan een jaar! Maar dan moet je wel 500 euro per maand kunnen missen. Dit is niet voor iedereen weggelegd.

Spaartips

Hoe kun je zoveel mogelijk geld per maand sparen? Natuurlijk moet je zorgen dat je zoveel mogelijk inkomsten hebt. Dit kan door een goede baan te hebben. Aan de andere kant moet je ook goed kijken naar je uitgaven. Hoe minder uitgaven je hebt , des te meer geld je kan sparen. Je moet dus onderzoeken of je geld kunt besparen. Hoeveel geef je uit aan je boodschappen? Koop je eten en drinken als deze in de aanbieding zijn of koop je altijd alles waar je zin in hebt? Door bepaalde producten te kopen als ze in de aanbieding zijn kun je per maand makkelijk minimaal 15 euro besparen. Dit geld kun je weer extra sparen. Vaak geef je ook veel geld uit aan je auto, verzekeringen, elektra en gas. Wij raden je aan om eens te kijken naar deze uitgaven. Misschien heb je wel een auto die heel duur is in de belasting en onzuinig rijd. Als dit het geval is, dan is het misschien een optie om deze om te ruilen voor een zuinigere en goedkopere auto. Dit geld ook voor verzekeringen, elektra en gas. Kijk eens goed naar de tarieven die je betaalt en kijk of je kunt overstappen naar een goedkopere aanbieder. Als je kunt besparen op deze zaken dan kan dit eenvoudig 50 euro per maand schelen. Dit geld kun je extra sparen om eerder 5.000 euro bij elkaar gespaard te hebben.Wij wensen je veel succes bij het sparen van 5.000 euro. Als laatste tip willen wij je aanraden om je spaargeld onder te brengen bij een bank met een hoge spaarrente. Hoe hoger het rentepercentage, des te meer rente je ontvangt. Niemand wil geld mislopen, jij toch ook niet?